Ny type af poster med betydning for materialevalg

 

Fra i morgen vil man i Danbib kunne se de første poster med katalogkoden FFK (Færdig forkatalogisering).

 

Koden bruges til materiale, der er færdigkatalogiseret på baggrund af en færdig printfil til den fysiske bog modtaget fra forlaget før den fysiske bog udgives.

 

Posterne vil indeholde en note om, hvornår udgivelse forventes.

Hvis en e-bogsversion foreligger samtidig med printfilen, vil denne ligeledes være færdigkatalogiseret med katalogkoden FFK og note om forventet udgivelse.

 

Posterne vil være helt færdige mht. noter og afmærkninger ligesom en eventuel lektørudtalelse også vil foreligge, når FFK-kodens publiceringsuge rammes - på linje med publicering af DBF- og BKM-titler.

 

Endelig katalogkode for Dansk bogfortegnelse (DBF) og bibliotekskatalogisering (BKM) påføres, når DBC modtager den fysiske bog eller konstaterer e-bogen publiceret.

 

Denne nye type forkatalogiseringer er realiseret efter initiativ af Centralbibliotekerne. DBC samarbejder pt. med forlagene L&R samt Gyldendal om fremsendelse af printfiler på deres materialer.

Der kan ikke forventes forkatalogiseringer på alle disse forlags materialer – særligt i starten kan omfanget være begrænset.

 

Formålet med de færdige forkatalogiseringer er, at bibliotekerne kan foretage materialevalg og bestilling på en række nye titler, før disse er udgivet og dermed hurtigere få materialerne på hylden.

Visionen er at nå til det punkt, hvor et materiale kan stå på hylden på biblioteket, den dag det udkommer.

 

Bibliotekerne kan selvfølgelig også vælge at se bort fra forkatalogiseringer ved materialevalget og fastholde de nuværende materialevalgssøgninger.

 

På danbib.dk har vi tilrettet forslagene til materialevalgssøgninger i FBS, så de nu inkluderer de færdige forkatalogiseringer http://www.danbib.dk/fbs-sogninger-materialevalg. 

Oprettet