Rettelser på serier

Rettelser på serier hah

I forbindelse med den nye praksis for populærserier er en lang række serier og nummereringer blevet ensrettet og smukkeseret inden konverteringen. Det betyder, at der også er sket ændringer i metadata.

Hvor disse ændringer har haft en betydning i forhold til labels, er der blevet udsendt rettelsesmeddelelser efter almindelig procedure.

Rettelser i serietitler

I forbindelse med projektet er der foretaget en grundig datavask, hvor fejlagtige poster, eller poster, der ikke er blevet rettet i forbindelse med tidligere Praxis-ændringer, nu er blevet rettet og strømlinet og gjort klar til de nye opslag.

I en lang række tilfælde har en serie været registreret på forskellig vis og under forskellige titler. I de tilfælde har vi valgt én bestemt form og slettet evt. overflødige 526-noter, hvis disse har dækket over det samme indhold.
 

Eksempler

 • Krimiserien Kate Burkholder er blevet fjernet fra posterne, da der i forvejen findes en nummereret etableret serie, som dækker det samme: Kate Burkholder - Amish krimi
 • Samhørende-serien En ¤stråle fra rummet er blevet slettet, da der findes en nummereret serie Stjernefolket, som dækker over samme indhold.
   

Eksempler på andre typer rettelser er

 • Samhørende-serien Hannah af Hanne Højgrd Viemose er blevet ændret til: Hannah (Hanne Højgrd Viemose) for at skelne den fra serien med samme navn af Anne-Marie Donslund
 • Samhørende-serien Kærlighed i sort og hvidt er blevet slået sammen med og under titlen Broerne i Madison County, da de to serier dækker det samme

En del af disse rettelser betyder, at der kan være forskel på, hvad der står på en given label og i en post i basen. Vi har valgt at udelade dem fra de ugentlige BKR-rettelser og samle dem i en separat pulje, da vi har vurderet, at ændringerne er af mindre betydning, i forhold til hvor meget arbejde der vil være med at rette materialerne, og hvor mange af dem, der er i omløb i samlingerne.

For de som måtte ønske at løbe disse titler igennem, har vi givet posterne en unik katalogkode, så de kan fremsøges med søgekoden kk=DAT202200.
 

Særligt vedrørende krimiserier

Alle krimiserie-noter er erstattet af et serieopslag med titlen: Krimiserien med <navn på hovedperson/-gruppe>
og har en fast alternativ titel: <navn på hovedperson/-gruppe>-serien

Både titler og alternative titler (på alle serier, ikke kun krimiserier) kan søges med søgekoderne ti/lti, se/lse og ps/lps - hvor ps/lps alene søger i de nye serie- og universopslag.
 

Eksempler

 • Nora Sand Krimiserien med Nora Sand med alternativ titel Nora Sand-serien
 • Rönning og Stilton Krimiserien med Rönning og Stilton med alternativ titel Rönning og Stilton-serien
 • Torsdagsklubben Krimiserien med Torsdagsklubben med alternativ titel Torsdagsklubben-serien

Posterne har fået en unik katalogkode, så de kan fremsøges med søgekoden kk=DAT202211.
 

Nummerering på letlæsningsserier for begynderlæsere fjernes

Alle samhørende-noter på letlæsningsserier for begynderlæsere, der har haft en konstrueret rækkefølge, har fået fjernet nummereringen.
 

Eksempler

 • Tor og Tim på nat-tur
  Serie: 4. del af Tor på bas
 • Alvin og ægget
  Serie: 14. del af Alvin og musen
 • Palles far er skæg
  Serie: 48. del af Det er Palles far

Hvis man ønsker at gennemgå disse ændringer, kan posterne fremsøges med søgningen kk=DAT202222.

Rettelser i serienummereringer

Rettelser af fejlagtige nummereringer er udsendt løbende med de ugentlige BKR-rettelser.
 

Oprettet